Ei vajanud veenmist

Räägi meile lühidalt endast. Kui vana sa oled, millised on sinu hobid?

– Ma olen Noah, olen 14-aastane. Olen käinud võitluskunstide trennis juba peaaegu aasta. See spordiala võlus mind kohe ja on nüüd mu lemmik ajaviide.

– Noah, kas sa hoolid esteetilisest ilust või ilust üldse? Kas sa arvad, et naeratus on oluline detail välimuses?

– Jah, välimus on minu jaoks oluline. Arvan, et kõik tahavad head välja näha. Tavaliselt esimese asjana hakkab silma naeratus. Kui on ilus naeratus, siis on ilus inimene. Samuti on palju toredam suhelda nendega, kes rohkem naeratavad ja naeravad.

Kas otsustasid ise, et soovid ortodontilist ravi või suunasid vanemad sind?

-Otsustasime perega koos. Mulle tutvustati nii breketeid kui kapesid.

Breketid, vähemalt minu jaoks, näevad koledad välja ja on väga nähtavad. Samuti soovisin, et ravi oleks mugav, valutu ja ei segaks sportimist. Hambakaped on märkamatud ja mugavad. Mind veenda polnud vaja.

Kui ma ise ei ütleks, ei saaks mu sõbrad arugi, et mul ortodontiline ravi pooleli on.

– Miks reastate hambaid kapedega, mitte breketitega?

– Breketid, vähemalt minu jaoks, näevad koledad välja ja on väga nähtavad. Samuti soovisin, et ravi oleks mugav, valutu ja ei segaks sportimist.

– Rääkige meile oma sõnadega enda ortodontilisest ravist: milline on ravi eeldatav kestus ja kapede arv?

Üldiselt mul hammastega probleeme pole, lihtsalt natuke vales asendis. Mulle tehti 16 kapet, ​​mida pean vahetama iga kahe nädala tagant. Ravi kestab umbes 10 kuud. Praegu käib 9 kuu, seega on ravi peaaegu lõpule jõudmas. Juba praegu olen oma naeratusega rahul.

Tuleta meelde oma ravi algust. Milline oli esimene konsultatsioon?

– Mul pole kunagi ebameeldivaid kogemusi hambaarstidega olnud. Esimese konsultatsiooni ajal tegi arst põhjaliku ülevaatuse minu suust. Skaneeris hambad, et saaksin neid arvutiekraanil näha. Seejärel töötati välja digitaalne raviplaan. Mulle näidati videot, kuidas mu naeratus muutub ja milline on lõpptulemus.

Kui tihti sa pead ravi jooksul ortodonti külastama?

Käin arsti juures umbes iga kolme kuu tagant. Kapesid vahetan ise kodus iga kahe nädala tagant. Mul on vaja külastada arsti ainult kontrolliks, kas kõik on korras.

– Kas kaped on kuidagi mõjutanud teie igapäevast elu? Milliseid eeliseid olete märganud?

Ei, midagi pole muutunud. Sellepärast need kaped meeldivadki,  et ei pea oma harjumusi muutma. Kapesid saab vajadusel ise eemaldada. See on tohutu pluss, et võin süüa ükskõik millist toitu. Pole vaja kasutada mingeid spetsiaalseid harju puhastamiseks- lihtsalt loputa ja kõik. Teine minu jaoks väga oluline eelis on see, et nendega on mugav sportida, kuna kaped töötavad ka veidi nagu hambakaitsmed..

Kuidas reageerivad sinu eakaaslased kapedele? Kas nad märkavad neid?

Keegi ei märka midagi. Kui ma ise ei ütleks, ei teaks mu sõbrad midagi.

Kuidas oled harjunud hambakapedega. Kas need mõjutasid sinu kõnet? Kas neid on lihtne panna / ära võtta? Kas midagi häirib?

– Hambakapedega oli lihtne harjuda. Võiks isegi öelda, et ei pidanud harjuma, sest ma peaaegu ei tunnegi neid. Iga uue kape panemisega kaasneb alguses kerge surve tunne, kuid paari päevaga see möödub. Neid on väga lihtne panna ja ära võtta –  arst selgitab kõike.


Kas soovitaksid sõpradele sellist ravi ja miks?

Soovitan kindlasti. Olen märganud, et mu sõbrad ei soovi breketeid kanda, aga nad lihtsalt ei tea, et on olemas ka teisi lahendusi.